Nieuwsarchief

Juf Martine op pensioen!

zaterdag 24 augustus 2019

Dertig jaar lang was juf Martine leerkracht Lichamelijke Opvoeding op Lohrangrin…

Nu gaat ze genieten van een welverdiend pensioen! Zowel de kinderen op Lohrangrin als de collega’s hebben haar rijkelijk gevierd en in de bloemetjes gezet. Verdiend is dan ook verdiend!

Meevieren kan nog! Gewoon hier klikken.

Sint-jansfeest op de lagere school

zaterdag 24 augustus 2019

Onder een brandende zon vierde de lagere school het sint-jansfeest. Er werd heerlijk gespeeld en natuurlijk ook over het vuur gesprongen.

Afscheidsfeest 6de klas

zondag 23 juni 2019

De 6de klas vierde op vrijdag 21 juni haar afscheidsfeest.

De kinderen speelden een prachtig toneel over de middeleeuwse held Siegfried. In de namiddag deden ze dit voor de lagere school. Ze werden door de vijfde klas getrakteerd op een grappig en persoonlijk lied. Nadien werd het prachtige ‘afscheidsschoollied’ gezongen door heel de school.

‘s Avonds speelde de zesde klas het toneel voor de ouders en familie. En dan was het tijd voor het grote afscheidsfeest. De ouders van de zesde klas hadden de schuur helemaal omgetoverd in het ‘Lohrangrin bos‘. Als geschenk aan de school schonken de ouders een tamme kastanjeboom die je kan bewonderen aan de boerderij, achter de voetbalgoal. Alle kinderen van de zesde klas werden dan één voor één in de prachtige schuur geroepen en werden met een heel passende, persoonlijke tekst ontvangen. De ouders, verenigd in de ‘Lohranrockers‘, brachten nadien mooie muziek en enkele zeer ontroerende liederen.

Daarna werd er gedanst en gegeten. Het feest duurde tot laat in de nacht. Het was een prachtig afscheidsfeest!

Nagenieten kan hier.

De 4de klas in Antwerpen

zondag 23 juni 2019

De 4de klas leerde over de stad Antwerpen en haar roemrijk verleden. Waarom ontstond Antwerpen op deze plek en hoe woonden de mensen er vroeger?

De kinderen trokken door Antwerpen en ontdekten heel wat schatten.

Trek mee door Antwerpen!