Nieuwsarchief

Afscheidsfeest 6de klas

zondag 23 juni 2019

De 6de klas vierde op vrijdag 21 juni haar afscheidsfeest.

De kinderen speelden een prachtig toneel over de middeleeuwse held Siegfried. In de namiddag deden ze dit voor de lagere school. Ze werden door de vijfde klas getrakteerd op een grappig en persoonlijk lied. Nadien werd het prachtige ‘afscheidsschoollied’ gezongen door heel de school.

‘s Avonds speelde de zesde klas het toneel voor de ouders en familie. En dan was het tijd voor het grote afscheidsfeest. De ouders van de zesde klas hadden de schuur helemaal omgetoverd in het ‘Lohrangrin bos‘. Als geschenk aan de school schonken de ouders een tamme kastanjeboom die je kan bewonderen aan de boerderij, achter de voetbalgoal. Alle kinderen van de zesde klas werden dan één voor één in de prachtige schuur geroepen en werden met een heel passende, persoonlijke tekst ontvangen. De ouders, verenigd in de ‘Lohranrockers‘, brachten nadien mooie muziek en enkele zeer ontroerende liederen.

Daarna werd er gedanst en gegeten. Het feest duurde tot laat in de nacht. Het was een prachtig afscheidsfeest!

Nagenieten kan hier.

De 4de klas in Antwerpen

zondag 23 juni 2019

De 4de klas leerde over de stad Antwerpen en haar roemrijk verleden. Waarom ontstond Antwerpen op deze plek en hoe woonden de mensen er vroeger?

De kinderen trokken door Antwerpen en ontdekten heel wat schatten.

Trek mee door Antwerpen!

De 2de klas bij de imker

zondag 23 juni 2019

De 2de klas bracht een bezoek aan de imker. Meester Angelo had de kinderen in de klas al over de bijen verteld maar bij de imker konden ze met hun eigen ogen de bijen bewonderen. Wat een bijzonder, wonderbaarlijk volkje!

De foto’s staan hier.

Sint-jansfeest bij de kleuters

zondag 23 juni 2019

De kleuters vierden het sint-jansfeest samen met hun ouders en grootouders. De kleuters dansten en speelden met veel plezier. De drie kleuterjuffen en juf Tania, volgend schooljaar de juf van de eerste klas, staken het vuur aan. Na het zingen van enkele liederen, sprongen de kleuters over het vuur.

Benieuwd naar hoe het was? Klik dan hier!