Nieuwsarchief

Spelen is leren bij juf Bonny

maandag 20 november 2017

Kleuters leren terwijl ze spelen. Tijdens alledaagse activiteiten worden ze de hele dag door uitgedaagd om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Even meekijken? Klik dan hier.

Techniek in 6de klas

maandag 20 november 2017

In de 6de klas krijgen de kinderen niet alleen houtbewerking en handwerk, maar ook lessen over techniek. De zesdeklassers leerden bruggen maken van papier en houten stokjes, die een gewicht konden dragen. Zo ontdekten de kinderen de invloed van (zwaarte)kracht en druk.

De foto’s vertellen het hele verhaal.

Klas 3 op circustoer

donderdag 16 november 2017

Tijdens de heemkunde periode leerden de kinderen van de derde klas over verschillende ambachten. Zo ontdekten ze dat er ook in het circus tal van ambachten terug te vinden zijn.

Uiteraard gingen ze ook zelf aan de slag als circusartiesten. Getuige daarvan een heuse circusvoorstelling gisteren op de zolder van het kasteel. Vanop de eerste rij, hier te bekijken!

 

Sint-Maartensfeest

zondag 12 november 2017

Op vrijdag 10 november vierden we het Sint-Maartensfeest op school.

De peuters deden dit in hun klasjes en de kleuters in de schuur. De kinderen van de lagere school vierden het feest ‘s avonds in de duisternis van het park, samen met hun ouders. De vijfde klas speelde het verhaal van Sint-Maarten na, de zesde klas maakte heerlijke soep voor iedereen en er werd gezongen en muziek gemaakt.

Iedereen ging voldaan naar huis, met zijn licht in de lantaarn.

Hier vind je de foto’s.