Nieuwsarchief

Palmpasen 2019

woensdag 17 april 2019

Op 30 maart vierden we, onder een stralende zon, het 43ste palmpasenfeest. We verwelkomden de lente en het nieuwe leven in de natuur.

In de weken vóór het feest werkten de kinderen aan hun mooie, kleurrijke palmpasenstokken. Op het feest werden die dan extra versierd met broodhaantjes. Na een kleurrijke tocht door het park, verzamelde de hele schoolgemeenschap aan de ronde vóór de boerderij en werd er gedanst en gezongen.

Ook juf Martine werd, letterlijk!, in de bloemetjes gezet. Zij gaat op het einde van dit schooljaar met pensioen, na een carrière van 30 jaar lichamelijke opvoeding op onze school. Als verrassing én om haar te bedanken, hadden de leraren een volksdans in elkaar gestoken.

Na het feest werd er lekker rozijnenbrood gegeten en warm fruitsap gedronken.

Het was een superdag! De foto’s vind je hier en ‘t filmpje daar.

Periode dierkunde in de 4de klas

dinsdag 16 april 2019

De 4de klas heeft genoten van de periode dierkunde. De kinderen waren behoorlijk fier op hun werk, en lieten dat dan ook graag aan hun ouders zien!

Klik hier als ook jij hun werkjes wil bewonderen.

De peuters oefenen, en oefenen, en blijven oefenen

dinsdag 16 april 2019

Peuters moeten hun motoriek goed oefenen. Ze moeten veel kunnen klimmen, kruipen, rollen, lopen en nog veel meer! Dat is belangrijk voor hun algemene ontwikkeling.

In de peuterklas worden er daarom, samen met de peuters, parcoursen gebouwd om op te spelen. Maar gewoon lekker liggen kijken vanuit de open kast is natuurlijk ook goed voor de motoriek!

Ook zin om te oefenen? Klik dan hier!

De lagere school speelt!

dinsdag 16 april 2019

Tijdens de speeltijden speelt de lagere school er vrolijk op los!

De leerkrachten introduceerden verschillende spelletjes. Maar wieltjesdag op vrijdag blijft heel populair! Ook de nieuwe hinkelpaden zijn erg in trek.

Meespelen?