Nieuwsarchief

Spelen bij juf Elise

zondag 17 februari 2019

De kleuters spelen naar hartelust, zowel binnen als buiten. Zo leren ze goed met elkaar omgaan en ontwikkelt, naast nog zoveel meer, de fijne én de grove motoriek!

Meespelen?

Muziekinstrumentjes in de 3de klas

zondag 17 februari 2019

De 3de klas maakte met juf Aurea muziekinstrumentjes. Er werd hard gewerkt in het lokaal waar de 6de klas houtbewerking krijgt.

Meekijken? Klik dan hier.

Meetkunde, coöperatief leren en zwart-wit tekenen in de 6de klas

zondag 17 februari 2019

De 6de klas ging aan de slag met meetkunde. Eerst een stukje geschiedenis beleven om inzicht te krijgen en nadien heuse berekeningen maken.

Voor foto’s klik hier.

Nieuwjaarsreceptie

zondag 3 februari 2019

Op vrijdag 25 januari zat de zolder van onze school vol: ouders, leraren en medewerkers. We waren met 115!

Lieve Vansintjan sprak enthousiast over haar persoonlijke ervaring met de Steinerpedagogie. Ze vertelde ook warm over haar drijfveer in haar werk als onderhandelaar voor onze koepel bij het ministerie. We kregen een inkijk in de actuele dossiers, maar vooral ook in de kernboodschap van onze pedagogie.

Floris Bekkers lichtte de besteding van het budget toe en liet het licht schijnen op de leerlijn in wording ‘Sociaal Emotioneel Leren’. Hij sprak ook in naam van de school de nieuwjaarswensen uit.

Julio Pérez Vargas trakteerde ons op mooie muziek.

Tot slot was er weer een mooie film in de reeks ‘Cinema Lohrangrin’ met als thema ‘Muziek’. En dan kon eindelijk het glas geheven worden op het nieuwe jaar. De avond duurde tot in de late uurtjes.

Wie er niet bij was, heeft zeker iets gemist! Maar kan hier toch nog even meegenieten.